Aktualności
Konkurs na przygotowanie „Dekoracji, przedmiotu lub ozdoby z wykorzystaniem zbóż z terenu Lubelszczyzny” w ramach organizowanej w dniu 06.03.2021 r. II Konferencji Kół Gospodyń Wiejskich w Poniatowej pn. „Zboża w tradycji kulinarnej Lubelszczyzny”
Urząd Miejski w Poniatowej oraz Centrum Kultury, Promocji i Turystyki w Poniatowej ogłaszają konkurs na przygotowanie „Dekoracji, przedmiotu lub ozdoby z wykorzystaniem zbóż z terenu Lubelszczyzny” w ramach organizowanej w dniu 06.03.2021 r. II Konferencji Kół Gospodyń Wiejskich w Poniatowej, pn. „Zboża w tradycji kulinarnej Lubelszczyzny”.
Celem konkursu jest:
1. Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy na temat tradycji i rękodzielnictwa z wykorzystaniem zbóż Lubelszczyzny, w szczególności z terenu Gminy Poniatowa.
2. Budowa tożsamości kulturowej w oparciu o przekazywanie zasad dobrej praktyki rolniczej.
3. Upowszechnianie wiedzy dotyczącej wykorzystywania walorów zbóż w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki, agroturystyki oraz rzemiosła i przetwórstwa, w szczególności z terenu Gminy Poniatowa.
Do udziału w konkursie Organizatorzy zapraszają Koła Gospodyń Wiejskich z terenu województwa lubelskiego.
Uczestnik wykonuje własnoręcznie dekorację, przedmiot lub ozdobę z wykorzystaniem zbóż z terenu Lubelszczyzny i prezentuje ją w dniu 06. 03.2021 r. podczas II Konferencji Kół Gospodyń Wiejskich w Poniatowej pn. „Zboża w tradycji kulinarnej Lubelszczyzny” w Centrum Kultury, Promocji i Turystyki w Poniatowej, na stoisku danego KGW biorącego udział w konkursie.
Zgłoszenia stanowiące Załącznik nr 1 do Regulaminu Konkursu przyjmowane są do dnia 04.03.2021 r. do godz. 15:00 na adres mailowy: sekretariat@um.poniatowa.pl.
W przypadku pytań prosimy o kontakt: tel. 81 820 48 36 wew. 16.
O uczestnictwie w konkursie decyduje czas przesłania poprawnie wypełnionej karty zgłoszeniowej, stanowiącej załącznik nr 1 do regulaminu.
Komisja Konkursowa przyzna nagrody rzeczowe za I, II i III miejsce a uczestnikom Konkursu zostaną wręczone nagrody.
Regulamin i karta konkursowa do pobrania poniżej:
